Att åka iväg och resa är någonting som många drömmer om, och det är för många en självklar sak att spara till. Det finns olika perioder i livet när man reser olika mycket, och en av de perioder där man reser mindre brukar vara när man har små barn. Dels kan det bero på de ekonomiska orsakerna, att man helt enkelt inte har råd att resa på samma sätt nu när man har en liten (eller flera för den delen) att ta hand om, och dels kan det bero på att man inte vill resa så långt med ett litet barn. Men om man har råd och möjlighet tycker vi att man ska ta med sina barn och åka på resor utomlands eller inrikes, det är bra på så många olika sätt! Bland annat eftersom:

  • Du vidgar barnens perspektiv på världen, de får se andra platser och länder som skiljer sig från det som är hemma.
  • Du ger den härliga och spännande minnen för livet, något som du aldrig kan skapa i efterhand.
  • De får större respekt för människor från andra platser och andra kulturer, i alla fall om du lär dem att det är viktigt att känna empati och kunna sätta sig in i andras situation. Viktig livsläxa att lära sig.
  • Det är en skön avkoppling både för dig och för barnen, att få komma bort från vardagen för något annat än de dagliga uppgifterna.

Hur långt ska jag då resa med mina barn, kanske du undrar. Ja, det beror lite på hur mycket pengar ni har och hur länge ni kan tänka er att vara borta. Det bästa är ju att prata om saken med era barn för att höra vad de tycker om saken, sedan kan ni kolla vilka erbjudanden det finns så att ni kan komma iväg till ett vettigt pris. Just nu finns det till exempel ett erbjudande från Scandic Reef i Fredrikshamn, det kanske är en alldeles lagom bit att åka med barnen? Börja planera redan nu för nästa års resor, ni kan räkna med att resorna absolut kommer att vara genomförbart eftersom barnfamiljer kommer att få mer i plånboken under nästa år.