Costa Rica är ett fantastiskt land att besöka som man inte lär bli besviken på, oavsett vad det är man är ute efter. Här finns allt ifrån storslagen natur för dem som uppskattar djurliv, vackra ständer för dem som vill ha sol och avkoppling och en mängd olika aktiviteter för dem som söker äventyr. En stor fördel blir det naturligtvis även av att det går att hitta billiga flygbiljetter till Costa Rica.

Att ta sig till Costa Rica med flyg går smidigt då landet redan på slutet av 2007 hade strax över 25 internationella flygplatser i landet med asfalterade landningsbanor. Allra smidigast går det att flyga till Costa Rica med något flyg från Nordamerika och Sydamerika, där turerna från de större länderna är regelbundna och går ofta. Kommer man istället att flyga från Europa och direkt till Costa Rica går detta lika bra även om flygen från de större bolagen som trafikerar sträckan inte går med samma regelbundenhet.

Reser man inrikes inom Costa Rica är sannolikheten större till att man flyger till någon av de mindre landningsbanorna utspridda i landet. I Costa Rica finns det framförallt två stycken flygbolag som erbjuder inrikesflygningar. Men man behöver för den delen inte oroa sig då flygsäkerheten i landet är hög. Costa Rica är idag ett vackert land som tar emot ett stort antal turister årligen vilket har lett till att transporterna både inom och till landet har förbättrats och utvecklats avsevärt.