”Sommar, sommar och sol” låter låten som får oss alla att drömma oss bort till varmare breddgrader eller till solstolen på landsstället. Men, varför det pirrar till så härligt i magen när vi hör ordet sommar är på grund av att vi inte behöver jobba och vi kan med gott samvete inte göra någonting allt. När vi under hela året måste slita så är det nu vi ska ladda våra batterier och verkligen ta hand om oss. Och hur gör vi det bättre än att inte ta en välförtjänt semester. I Dn.se går det att läsa en intressant artikel om vilka människor vi skulle önska vi kände för att bjuda in till middag. Detta då de är centrala människor so påverkar utbudet när det kommer till var vi kan resa. ”Sommarens makthavare” skriver Dn och vi är inte dom som säger något annat. För det är precis vad dem är. Lottie Knutson jobbar på Fritidsresor och påverkar utbudet av resorna som utnyttjas av 400 000 svenskar. Att skriva ett handskrivet brev kanske inte riktigt fungerar för att få dem att åka till just det stället som du vill besöka. Vad du då måste göra är att ta lite omvägar och kanske till och med hyra en bil för att komma till just ditt favoritställe. Men, om det är till paradiset du vill åka så är det bara att läsa vidare.

Res till paradiset

Runt om i världen finns det fantastiska stället att besöka. Men faktum är att desto längre bort Sverige vi kommer, desto större är chansen att vi aldrig mer kommer åka dit eller ens i närheten av samma plats eller land – eller länderna runt omkring. Därav är det viktigt att du funderar ut vad du vill göra och  vad du vill se. Besök http://www.emeraldtravels.com/ för att läsa mer om vackra exotiska platser som du bara trodde fanns i tecknade filmen eller i extremt photoshoppade vykort.

Svaret på frågan om varför vi vill till värmen är för att det är då vi kan känna total avslappning. Och det är något vi i dagens stressade samhälle bör känna mer.