Sydamerika är en fascinerande världsdel som är mycket populär bland backpackers såväl som resenärer som vill koppla av två veckor på ett resort. De sydamerikanska länderna har många likheter, men även stora kulturella skillnader. Den som verkligen vill uppleva kontinenten bör ha gott om tid för att kunna resa mellan de olika länderna. Det är förhållandevis billigt och mycket kan köpas på plats, men det finns en hel del saker som är bra att införskaffa innan resan, oavsett hur länge du ska vara borta. Här kan du läsa mer om de bästa packningstipsen inför äventyr i Sydamerika.

Väskan är den absolut viktigaste utrustningen inför resan. Detta gäller framför allt om du ska backpacka, men även om du ska på en kortare semesterresa. Väskan måste vara rymlig och av god kvalitet för att klara alla sorters äventyr under resan. En 70-80 liters ryggsäck passar utmärkt för backpackern. Det är dock bra att ha flera bra resväskor under resan. En liten ryggsäck är ett bra komplement till den stora eftersom den kan användas som handbagage och på utflykter. Den som ska på en kortare semesterresa och inte resa runt kan såklart överväga att packa i en resväska på hjul.

Första hjälpen-kit

Ett litet reseapotek och första hjälpen-kit är bra att ha med sig på resan. Självklart finns det apotek på plats, men det är alltid bra att vara väl förberedd om olyckan skulle vara framme. Bra saker att införskaffa och packa med är följande:

  • Plåster, sårtvätt och förband
  • Värktabletter och övriga mediciner
  • Hygienartiklar, solskydd och antiseptiska våtservetter

Bekväma skor

Skorna kommer att vara dina vapendragare under resan och du kommer vara tacksam att du packade ett par bekväma skor. Om du ska backpacka kommer du ofta att gå sträckor där du måste bära runt resväskorna. Se därför till att ha sköna och säkra skor, exempelvis träningsskor. I övrigt bör du tänka på att packa så lite som möjligt för att undvika att din resväska blir för tung. Du behöver inte packa särskilt mycket kläder, men däremot kan det vara bra att packa en sovsäck, ficklampa, mössa, schweizisk armékniv, regnjacka, varma sockor, keps, hänglås och solglasögon. Glöm inte heller att ta kopior på värdehandlingar som flygbiljetter, pass och visum.