526120-outline-map-of-spain-on-whiteNog för att Costa Rica är ett vackert land i Centralamerika med vackra stränder och hela 10 aktiva vulkaner men när vi har semestertider i Sverige är det mitt i Costa Ricas regnperiod så om man vill åka hit är det bäst att göra det under vinterhalvåret. Därför kan det vara roligare att åka till ett annat spansktalande land under vårt sommarhalvår och ett bra tips är att samtidigt passa på att lära sig språket!

Det senaste inom resor är trenden att åka på språkresa och i dagsläget är spanska det hetaste språket att lära sig. Internationella skolorna erbjuder språkresor till flera av jodens hörn och vill man lära sig just spanska är det bästa landet att åka till just Spanien. Här kan man välja bland flera städer och om man vill uppleva landet utifrån en invånares ögon är det bra om man undviker de stora turiststråken.

Vad kan man vänta sig under en språkresa?

  1. Fokus på språket och kulturen – för den som vill åka utomlands för att festa bör nog välja en charterresa istället för en språkresa. Nog för att det kan bli en hel del roliga aktiviteter även på en språkresa är främsta fokus på att lära sig språk och ta del av landets inhemska kultur. Språkresa är något för dig som vill koppla av samtidigt som du lär dig spännande saker och vill bredda din språkkunskap.
  2. Inriktade resor – många språkresor är anpassade efter åldersgrupp och intressen. Till exempel för en tjugoåring kanske det inte är så roligt att åka på språkresa med ett gäng pensionärer så var noga när du väljer din resa så att du hamnar med likasinnade människor.
  3. Inspiration – under resan kommer du fyllas med information och nya intryck så var noga med att dokumentera dina upplevelser så att du minns allt. Kom ihåg att en språkresa kan komma att bli inspirationskällan för att börja med språkstudier även hemma i Sverige.
  4. Avslappning – bara för att man har kurser i landets språk betyder inte det att man inte kommer ha någon fritid. Många språkresearrangörer anordnar gemensamma utflykter och dagar utan kurser. Så när du kommer hem igen kommer du inte bara kunna ettt nytt språk, du kommer även att vara ordentligt utvilad!