Det här med att ha semester kan man se på olika sätt. Dels kan man ligga och sola och ha det härligt på en strand, eller så kan man vända upp och ned på stranden för att leta skatter.

Beroende på vad man är för typ av person så skiljer sig semestern åt. Tidigare har vi skrivit om att du kan åka iväg på språkresor för att utvecklas och samla kunskap, och här kommer ett inlägg om att du kan vända upp och ned på en Engelsk strand.

Gå på skattjakt

En Tysk konstnär har nu valt att göra ett lite annorlunda konstprojekt. Det är nämligen så att han har valt att gräva ner 30 stycken och olika stora guldtackor på en strand i sydöstra Storbritannien. Detta till ett värde av ungefär 100 000 kronor, och självklart så får man guldet om man finner det. Konstnären själv säger att detta är en projekt som kommer vara i all evighet då människor som finner en tacka inte kommer att meddela detta utan man kommer då alltid gå runt och leta i hopp om att det ska finnas en nedgrävd skatt kvar. För hoppet är ju det sista som lämnar en människa.

Oavsett om det handlar om att fara iväg och leta guldtackor så kan det vara kul att göra något oväntat på semestern som förhöjer den och skapar lite andra minnen, som en språkresa exempelvis, eller att bege sig till en plats som Unesco listat som ett världsarv. Att ligga på en strand på en Grekisk ö i all ära, men vill man berika sitt liv så kan det vara en idé att göra något som man normalt inte brukar göra. Det kan skapa stor livsglädje och ge mängder av ny energi när man kommer hem.