Costa Rica är en av de platser som från Sverige sett är väldigt långt bort, och det finns mycket att säga om långresor dit. Men idag tänkte vi tala om ett annat långväga resmål som många är intresserad av, och det är Australien! Det är ett väldigt populärt resmål för människor från hela världen, och det finns mycket att se och göra i Australien. Vi tänkte punkta upp några av de saker du ska tänka på innan du sätter dig på flyget och åker dit!

  • Se till att du är ordentligt förberedd med boende, så att du inte behöver tänka på det när du landat. Kolla upp hotell i Sydney innan du åker så blir din resa mycket behagligare!
  • Var noga med att inte ta med dig några konstigheter i bagaget – har du någonsin sett programmet ”Gränsbevakarna Australien”? Då vet du hur rigorösa de är i sina kontroller, du vill inte fastna där kan vi lova. Så ta inte med någonting tveksamt i väskan.
  • Passa på att boka in en extratripp till Nya Zeeland så att du får se alla de fantastiska miljöer som finns i Peter Jacksons filmtriologi Sagan om Ringen! Turister har strömmat dit sedan filmernas premiär, vilket vi kan läsa i den här artikeln, och nu hoppas de också på att en del turister ska lockas till Australien efter filmen Australia.
  • Om du är rädd för spindlar, ormar och andra lite halvt läskiga djur, då kanske det inte är världens bästa idé att ge sig ut i vildmarken. Bara så att du vet. Om du däremot är en riktig Steve Irwin, ja då ska du absolut dra ut i bushen och leta efter roliga djur – så klart med en kunnig guide i släptåg.
  • Om du tycker om att surfa eller vill lära dig det så är Australien perfekt för dig, oavsett vilken nivå du ligger på! Att ta en surfkurs är populärt och riktigt roligt!
  • I Australien ligger det Stora Barriärrevet, ett fantastiskt stort korallrev med otroligt många häftiga delar av det marina djur- och växtlivet på en och samma plats. Missa inte att snorkla eller dyka där.

Kort sagt så är Australien verkligen en långresa som är värd den mödan det kanske krävs för att åka dit, med långa flygturer och så. Missa inte denna fantastiska plats på jorden!