Sugen på att ta en bilsemester? Hoppa då i en BMW och dra iväg! Men, vilken BMW ska du välja för att uppfylla just ditt behov? Läs mer om det nedan!

pexels-peter-fazekas-1386649En riktig roadtrip med familjen är alltid roligt och det är skönt att känna friheten med att ta den egna bilen på en resa. En bilsemester innebär möjligheten att stanna närhelst ni själva behagar, något som är särskilt smidigt när det handlar om att resa med barn. Här finns möjlighet att uppleva både länder, städer och landsbygd genom bilrutan. Ett bilmärke som särskilt lämpar sig för bilsemestrar är onekligen BMW; bekväma fordon med bra prestanda och med (beroende på vald modell) plats för allt ert bagage. Frågan är då vilken av alla BWM modeller ni ska välja. Här följer några tips.

BMW 3-serie och 5-serie Touring

Som de flesta BMW-entusiaster känner till anses 3-serien numera som en ”klassisk” modell som hängt med i sortimentet ett bra tag – dock förstås i olika skepnader genom åren. Med tillägget Touring blir 3:an till en mer praktisk familjefraktare än sedan-modellen. Här erbjuds ett väl tilltaget bagageutrymme och en rymlig kupé där alla kan trivas.

För dig som behöver ännu mer plats än vad 3-serien kan erbjuda är 5-serien ett mycket intressant alternativ. Här finns mer av allt; både vad gäller bagageutrymme och plats i baksätet.

BMW Z4 Roadster

För er som reser utan barn då och inte behöver massor av bagage på resan? Ja, varför inte satsa på något riktigt sportigt och roligt! Modellen Z4 är kvick, kul och – framförallt – en snygg roadster som drar blickarna till sig. Ett ovanligt trevligt sätt att förflytta sig på och för den som vill ha ännu mer prestanda väljer med fördel modellen M40i.

BMW XM

Modellen med det lite diskreta namnet XM är en populär SUV som bygger på laddhybridteknik. Du kan med andra ord köra omväxlande på el och bränsle, vilket ger optimal flexibilitet både på långresan och för de korta turerna. I en SUV sitter du lite högre, vilket kan kännas skönt om du värdesätter lite bättre sikt och ett smidigt in- och utsteg.

Så, valet är ditt – beroende på vad du söker har du tre mycket intressanta alternativ:

  • BMW 3-serie och 5-serie Touring
  • BMW Z4 Roadster
  • BMW XM